T.C.
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
SUALTI ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZİ 2022 YILI FAALİYET RAPORU
ÇOMÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi 01 Ocak-31 Aralık 2022 Tarihlerini Kapsayan Faaliyet Bilgileri şunlardır. Her yıl olduğu gibi sualtı ile ilgili toplantı, proje ve faaliyetlerini ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile gerçekleştirmiştir.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında 2021 Temmuz ayında işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında Üniversite adına Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Birlikte Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi "Hayalet Ağ Avcıları, Marmara" isimli projeyi gerçekleştirmiş ve Temmuz 2022’de bu proje sonlandırılmıştır. Aynı protokol kapsamında, “Hayalet Ağ Avcıları, Edremit Körfezi” isimli projeye 1 Eylül 2022 tarihi itibarı ile başlanmıştır. Bu proje 2023 yılı içerisinde de devam edecektir.
1 Haziran 2022 tarihinde Dünya çevre haftası kapsamında Çanakkale Marina’da yapılan liman temizliği etkinliğine katılım sağlanmıştır.
Çanakkale Liman Başkanlığının organize ettiği, her yıl yapılan 1 Temmuz Kabotaj bayramı etkinliklerine katılım sağlanmış, bu kapsamda yapılan deniz temizliği faaliyetlerinde görev alınmıştır.
19 Eylül 2022 tarihinde Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Bozcaada Limanı’nda sualtı temizliği etkinliği gerçekleştirilmiştir.
20-22 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenleme kurulunda merkezimizin de bulunduğu Ulusal Sualtı Bilimsel Araştırma ve Değerleri Sempozyumu (USUBADES) Gerçekleştirilmiştir.
ÇOMÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin faaliyetleri aynı ivme ile 2023 yılında da devam edecektir.
Prof. Dr. Adnan AYAZ
Sualtı Araştırma ve Uygulama
Merkezi Müdürü