Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi

Hakkımızda

Su altı Araştırma ve Uygulama merkezi yönetmeliği 29 Temmuz 2009 tarih ve 27303 sayılı resmi gazetede yayınlanarak, resmi kuruluş sürecini tamamlamıştır.  Merkezin misyonu, ulusal ve uluslararası sualtı bilim ve teknolojisini yakından izlemek, sualtı araştırmaları gerçekleştirmek, öncelikle ulusal gereksinimler için sualtı araştırmacılarının yetişmesine ve diğer araştırıcılara destek vermektir.

Vizyonu ise, sualtı araştırmalarında uzmanlaşmış bilgili, uluslararası camiada tanınan araştırmacıların yetiştirilmesi konusunda uluslararası platformlarda saygın, kurumsallaşmış, eğitime ve özel sektöre destek sağlayan araştırmacı kurum olmaktır.

Yönetmelik için Tıklayınız

Amaç:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruluş amaçları başlıca, her türlü deniz ve içsularda, sualtı araştırmalarını yürütmek bilimsel ve sosyal dalış etkinliklerini desteklemek, dalış kursları düzenlemek, Üniversite mensubu, öğrenciler ve sivil halka sualtı dünyasını ve sualtı ile ilgili proje, bilgilendirici toplantı, tanıtıcı konferans, seminer, panel vb. organize etmek; Sualtı araştırmaları ile ilgili olarak yurtiçi ve yurtdışındaki üniversite ve diğer kuruluşlarla işbirliği yapmaktır.

Bina ve tesisler

ÇOMÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi içinde faaliyet göstermekte olup Dardanos yerleşkesinde uygulama ve dalış merkezi bulunmaktadır. Botlar ve diğer deniz araçlarının bulunduğu tekne çekek yeri ve ayrıca fakülte içersinde bir atölye bulunmaktadır.